Lippenstift

Eindelijk, heb ik een goed recept voor lippenstift. Je hebt er wel rood poeder voor nodig, bijvoorbeeld bietenpoeder, of rode mica. Je kan natuurlijk ook paars poeder gebruiken of geel of een andere kleur die je leuk vindt. Als je geen bietenpoeder of mica hebt, kan je ook met een mes of iets scherps een beetje poeder van een oud oogschaduw nemen.

Mica is een soort poeder dat te verkrijgen is in verschillende kleuren, dat je kan gebruiken in zeep, maar ook in andere cosmetica.

De ingredienten:

 • 1-1/2 tl kokosolie
 • 1-2 tl cacaoboter
 • 1/4 – 1/2 tl bijenwas
 • 1- 1/2 tl sheabutter (optioneel)
 • 2 tl gekleurd poeder

De hoeveelheden in het recept zijn niet vast, je kan er wat mee spelen. Je kan ook geen sheabutter gebruiken als je dat niet hebt. De kokosolie is in vele winkels verkrijgbaar (meeste natuurwinkels, maar ook gewoon de Albert Heijn). Bijenwas is verkrijgbaar bij o.a. De Tuinen.

Je kan ook meer poeder toevoegen voor een iets gepigmenteerdere versie. Meer bijenwas zorgt voor een hardere versie, en meer olie zorgt voor een zachtere, beter smeerbare (maar ook minder gepigmenteerde) versie

Bereidingswijze:

 • Au bain marie: doe alle oliën en wassen in een hittebestendig kommetje, pak een pan, doe er heet water in, zet het kommetje in de pan en laat alles smelten. Als alles gesmolten is, doe het poeder erbij en giet je het mengsel in een bakje of een oude, lege lipstickhuls of een nieuwe lipstickhuls (als je die ergens kan krijgen of op internet bestellen)
 • De kaars-methode: pak een grote lepel en een kaars, steek de kaars aan en doe de wassen en olien in de lepel, houd de lepel boven de kaars (NIET ERIN!) en wacht tot alles gesmolten is, en dan hetzelfde als bij au bain marie: , doe het poeder erbij en giet je het mengsel in een bakje of een oude, lege lipstickhuls of een nieuwe lipstickhuls (als je die ergens kan krijgen of op internet bestellen)
Advertenties

5 reacties op ‘Lippenstift

 1. Bij mij blijft het poeder korrelig (=lost niet helemaal op in de olie), waardoor ik dus korrels op mijn lippen krijg. Niet echt wat ik wil. Hoe doe jij dat?

  Like

   1. Ha Isa, ik gebruik zelf ook hele fijne bietenpoeder. Het lost alleen echt niet op in de olie. Ik heb het expres lang warm gelaten en ben blijven roeren, maar geen resultaat. Gek dat jij daar geen last van hebt. Ik doe precies hetzelfde als jij…

    Groetjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s