Het Begin

http://www.devoedzamekeuken.nl/mascara-en-eyeliner-maken/

Vrijdag 14 augustus 2015

Het allereerste begin was eigenlijk toen ik hoorde dat vrouwen in hun leven gemiddeld 2 of 3 kilo lipgloss OPETEN! Ik wilde nooit meer lipgloss dragen, maar ik begon nog geen plannetjes te krijgen om zelf cosmetica te maken.

Ik begon ergens halverwege de tweede klas met recepten opzoeken over mascara. Ik weet nog hoe ik erop kwam om zelf make-up (ik noem het eigenlijk liever cosmetica, make-up klinkt een beetje tuttig vind ik) te maken. Ik zag (nog wel eerder, ergens in de eerste klas) een filmpje over meisjes die gefotoshopt werden en hoe je meisjes van mijn leeftijd dan kan laten denken dat ze dik zijn (beetje overdreven, maar veel meisjes vinden zich toch wel te dik, of een beetje aan de dikke kant). In dat filmpje werd een link genoemd naar een site met make-up poeder. Toen dacht ik: Hey, dat kan ik ook. Dat poeder echter was duur en ik wist (nog) niet wat ik ermee moest. En de eerste make-up die een meisje draagt is meestal mascara. Dus ging ik maar eens op internet koekeloeren voor recepten. Gelukkig is er heel veel op internet te vinden en ik had gelijk al een site:

http://www.thankyourbody.com/all-natural-homemade-mascara/

Dat was al iets, maar ik had maar 1 van de 4 ingredinten in huis. Dus ik begon te zoeken…

Zondag 16 augustus 2015

We hadden dus al 1 ingrediënt in huis en dat was kokosolie. Mijn vader had dat gehaald bij de natuurwinkel, maar inmiddels is het ook te vinden bij de meeste supermarkten (Albert Heijn en Jumbo hebben het sowieso).

Ik moest ook nog bijenwas, Aloë Vera gel en “activated charcoal” (gewoon koolstof) zien te vinden.

Koolstof capsules vond ik bij de Albert Heijn. Samen me een vriendin zou ik bijenwas gaan halen. We gingen naar de Etos: daar hadden ze niks. We gingen naar de kruidvat: hadden ze alleen antiekwas met bijenwas erin. Toen we weer thuis waren van het winkelen hebben we van haar vader antiekwas gekregen want we hadden niks anders én ik kwam erachter dat de koolstof niet zwart maar wit was. Haar vader had gelukkig nog Norit tabletjes (zwarte koolstoftabletjes tegen diaree).

http://devoedzamekeuken.nl/mascara-en-eyeliner-maken/” : op deze site had ik ook gevonden dat er nog cacaoboter of sheaboter in kom en ik heb voor €5 bij de AH cacaoboter gekocht.

Toen hebben we het met wat antiekwas, kokosolie, en met een vork platgestampte Norittabletjes, een paar brokjes cacaoboter een papje gemaakt in de magnetron. Dat kon je op je wimpers smeren, MAAR het stonk naar chemicaliën door de antiekwas (niet zo goed voor je ogen denk ik) en het werd hard (door de antiekwas en de cacaoboter).

Ik ben verder gaan met ontwikkelen en deed er van alles bij en af, maar dat lees je bij de blogberichten met de categorie mascara… en de recht van mijn zoektocht naar de perfecte recepten lees je bij de andere categorieën.

Advertenties

2 reacties op ‘Het Begin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s